Időpontfoglalás +3620 359 7540

1133 Budapest, Csata utca 3-7. 5.em. 28.
...
...

Megbízási díj

Az ügyvédi tevékenységről szóló 2017. évi LXXVIII. törvény szerint az ügyvédi munkadíj szabad megállapodás tárgya. Az ügyvédi munkadíjat befolyásolhatja az ügy bonyolultsága, összetettsége, illetve az ügy tárgyának az értéke is. Az ügyvédi iroda megbízási díja függ az ügy jellegétől, típusától is, így az lehet fix díjas, óradíjas vagy akár ezeknek a sikerdíjas kombinációja is.

A jogi konzultáció díja: 35.000.- Ft + Áfa/ óra.

Személyi sérültek vonatkozásában a konzultációs díjat elengedjük, számukra ingyenes jogi tanácsadást nyújt az iroda.
Kártérítés:

Az ügyvédi iroda megbízásainak túlnyomó része sikerdíj alapú. Ez azt jelenti, hogy az ügyvédi munkadíj nem fix összegű, hanem az mindig egyedi, az az adott ügy típusához, az ügyhöz tartozó és várható felelősséghez, az elvégzendő feladathoz, illetve megbízóim és a károsultak igényeihez, valamint lehetőségeihez képest kerül meghatározásra személyes egyeztetést követően. Ezt a konstrukciót főként a baleseti károsultak képviselete során alkalmazza az iroda, így ez azt jelenti, hogy egy káresemény miatt egyébként is nehéz anyagi helyzetbe kerülő károsultak csak a kapott kártérítésből fizetik meg a meghatározott megbízási díjat. Az ügyvédi iroda tehát megelőlegezi a kárrendezési eljárás költségeit. A baleseti károsultaknak, személyisérülteknek tehát csak akkor keletkezik fizetési kötelezettsége az ügyvédi iroda felé, ha kártérítéshez jutnak az eredményes és sikeres kárrendezési eljárás végén.

Az ügyvédi megbízás létrejötte előtt minden esetben személyesen konzultálok leendő ügyfeleimmel, így az adott ügy felmérését követően minden ügyben egyedileg kerül kialakításra az ügyvédi munkadíj mértéke a fenti konstrukciók valamelyikében.
Cégeljárás:

Az ügyvédi munkadíj alapvetően időarányosan megállapított díj, az óradíj alapul vételével.
Ingatlanjog

Az ügyvédi megbízás ez esetben kiterjed az adásvételi szerződés szerkesztésére, valamint a felek képviseletére a földhivatal előtti eljárásban. Az ügyvédi munkadíj függ az ingatlan értékétől, valamint vételár kifizetésének konstrukciójától(, a banki hitel, CSOK, munkáltatói hitel, terhek törlése, stb.).